Si care-i problema ?

In: Probleme romanesti

22 Sep 2009

„Si care-i problema?” – aceasta este fraza cheie cu care te incuie Nesimtitul de Romania. Pentru el nu e niciodata o problema. Fie ca parcheaza transversal si te blocheaza, fie ca ti se baga in fata la rand, fie ca nu-ti respecta proprietatea, fie ca-si scuipa semintele in capul tau, fie ca da manelele la maxim de vuie tot cartierul, fie ca isi lasa masina in mijlocul strazii cu avariile pornite blocand totul pentru ca el trebuie „sa-si ia paine de la ABC”.  Si care e problema ? Omul are treaba si noi nu intelegem…

Ne uitam cu admiratie spre tarile din vest, si ne gandim ca vom ajunge candva ca ei. Dar pentru a fi curat pe strazi, pentru a fi disciplina in trafic, si pentru a fi frumos cand ne uitam imprejur, nu e nevoie de bani. Este nevoie doar de bun simt din partea fiecaruia. A incerca sa te gandesti tot timpul daca ceea ce faci nu deranjeaza pe cineva. Inseamna ca daca esti in mijlocul campului si ai un cos de gunoi langa tine, sa-ti arunci mizeria in cosul de gunoi nu pe camp. Si pentru asta nu e nevoie de bani. Se rezolva cu educatie. Dar e cam tarziu. Am ajuns sa dam prioritate la masini in functie de marca masinii, nu de culoarea semaforului.

Si care-i problema ? Problema e ca-s din ce in ce mai multi nesimtiti in Romania si ne sufoca. Cum educatie nu mai putem sa le facem acestor indivizi, singura solutie pe care o vad este amenda. Si legislatie chiar exista, pentru orice. Pentru masini parcate aiurea, pentru tulburarea linistii publice, pentru gunoaie aruncate pe strada. Dar am ajuns ca politistului sa-i fie frica sa dea o amenda Nesimtitului, ca poate „are spate”, are pile si decat sa-si faca singur probleme cu seful mai bine inchide ochii si merge mai departe.

Propunerea mea – AMENZI GRELE. De-alea sa faca foame daca primeste una pe luna. Sa nu se calculeze in functie de salariul mediu cum s-a tot pus problema, „ca sa fie suportabile”. Din contra. Propun sa NU fie suportabile! Si sa se si aplice. Si atunci Nesimtitul de Romania se va gandi de doua ori daca e vreo problema sau nu. Si chiar daca nu se educa, macar se abtine. Iar noi toti sa avem mai mult simt civic. Sa atragem atentia Nesimtitului. Sa nu ne uitam in cealalta parte, pentru ca problema se va intoarce ca un bumerang, si cu siguranta maine va fi un Nesimtit si in partea cealalta. Sa nu mai toleram Nesimtitii. 

Disclaimer: Atentie, sub orice forma si limbaj veti incerca sa comunicati cu un Nesimtit, exista riscul sa o luati in bot. Nesimtitul reactioneaza violent in cele mai multe cazuri, iar pentru el singura problema esti TU!

3 Raspunsuri la Si care-i problema ?

Avatar

Alin

septembrie 24th, 2009 at 10:39 am

Avatar

Gheara

septembrie 24th, 2009 at 5:07 pm

Avatar

v0id

octombrie 2nd, 2009 at 4:05 pm

E bine asa cu amenzile pt. aruncatul mizeriilor pe jos, dar as vrea si eu sa nu mi se mai faca praful pe mobila si alte chestii de prin casa de doua degete la 2-3 zile dupa curatenie.

Si asta numai pt. ca las geamul deschis „ca sa intre aer curat” de pe strazile pline de praf din minunata urbe. Pot sa dea ei amenzi peste amenzi ca praful, frunzele cazute, etc. tot niste baieti tocmiti de municipalitate trebuie sa-l curete. Ii mai vad din cand in cand pe respectivii baieti cum vin si dau cu matura de nuiele pe langa borduri ca sa faca curat (OMG, chiar ma simt ca-n sec. XXI cand vad asta)… O fi de acolo praful ce-mi intra mie in casa ?

Adauga Comentariu

Despre mine

Manager, Antreprenor, Investitor, Inginer, Programator, Idealist, Liberal, Trekkie, Gamer, Tanar, Intreprinzator, Intelectual, implicat in proiecte Web & IT si investitii imobiliare.

Cand ceva nu merge bine am speranta ca pot schimba lucrurile.

Mai multe detalii despre mine...

  • David Rolland: Felicitari! este foarte greu, eu am reusit sa slabesc 35 de kg, dar si acuma am momente "slabe" :)) [...]
  • Gheara: @Lucian: 1. "Prioritatea de smecher" este un concept autohton Romanesc, care informal si ilegal est [...]
  • Lucian: @Adi: 1 - "Prioritatea de smecher" - nu stiu ce e asta, legea e lege pentru toti (take a look in Ge [...]
  • dan: Lacrimi, cu lacrimi am ras....extraordinar articolul. Frumos scris. PS: For isheep people around [...]
  • Branza Roxana: Buna!Am si eu nevoie te rog mult de informatii despre pasii pe care ii am de urmat ptr a infiinta un [...]