Adapost si centru de adoptii pentru pisici

In: Diverse|Probleme romanesti

26 Ian 2010

Intentionez sa infiintez in Oradea un adapost si centru de adoptii pentru pisici si alte animale mici. Exista pentru caini, dar nu preia alte animale. Centrul se va sprijini pe voluntari, prin urmare oricine doreste sa sprijine proiectul e binevenit.

DE CE ?

Pentru ca sunt un iubitor de animale. Consider ca este responsabilitatea noastra de a avea grija de ele in aceasta jungla urbana unde sunt permanent in primejdie de-a fi calcate de masini, sau a muri de frig prin subsoluri de blocuri, sau pur si simplu de rauvoitori ce le otravesc.

Si pentru ca sunt de acord cu viziunea lui Mahatma Gandhi care spunea ca „maretia unei natiuni si progresul ei moral poate fi judecat dupa modul in care isi trateaza animalele.”

Ideea proiectului a fost bine primita de mai toate persoanele cu care am discutat, si exista multa disponibilitate pentru voluntariat din partea tuturor. Tin sa le multumesc pe aceasta cale pentru sprijin.

PRIMII PASI

Primul pas este sa infiintam o structura juridica sub forma unei asociatii non-profit. Am alcatuit o lista de posibile nume, si v-as ruga sa ma ajutati in a alege un nume potrivit:

http://zohopolls.com/adriangheara/nume-pentru-un-adapost-si-centru-de-adoptii-pentru-pisici

Dupa infiintarea formei juridice ar trebui identificat un spatiu pentru acest proiect. O casa modesta in orice zona, cu 2-3 camere si putina curte. Orice informatie e binevenita.

Am sa va tin la curent cu mersul proiectului.

Update – 1 Aug 2010

Adapostul este operational. Preluam DOAR animale comunitare – adica culese de pe strazi. Din pacate, desi am dori, datorita lipsei de spatiu nu putem prelua pui de pisici particulare. Am lansat de curand si siteul asociatiei http://www.prieteniipisicilor.ro prin care vom promova toate pisicile. Mai departe noutatile proiectului le vom publica acolo. Va rugam sa dati acest link prietenilor sa-l facem cunoscut cat mai repede.

11 Raspunsuri la Adapost si centru de adoptii pentru pisici

Avatar

DarkByte

ianuarie 26th, 2010 at 3:19 pm

Dupa ce faci demersurile legale, sa ne anunti cum se pot face donatii.

O sa-ti trimit niste vizitatori si de la mine de pe blog, pe cat posibil 🙂

P.S. sa ai grija cu Calin, nu-l lasa nesupravegheat in preajma pisicilor 😀

Avatar

v0id

ianuarie 26th, 2010 at 3:29 pm

Beware of any man that drives a Logan…

Avatar

vlad

ianuarie 27th, 2010 at 4:23 pm

As dori sa ma implic si eu, nu de alta, dar iubesc pisicile, iar imprejurarile ma impiedica sa tin vreuna, macar asa „as putea avea mai multe” 😀

Avatar

Catalin

februarie 8th, 2010 at 7:32 pm

In primul rand felicitari pentru initiativa!!! Este nevoie de asa ceva si la noi. Sa ne tii la curent cu evolutia proiectului. Eu si sotia mea suntem mari iubitori de animale daca putem sa ajutam, cu cea mai mare placere.

Ai incercat sa iei legatura cu cineva din Primaria Oradea in acest sens? SOS Dogs au fost ajutati cu terenul, din cate stiu.

Avatar

Gheara

februarie 9th, 2010 at 11:23 am

Multumesc Catalin. Nu am luat inca legatura cu SOS Dogs, nici cu cei de la primarie, dar urmeaza. Nu-mi pun mari sperante, mai ales in vremuri de criza. Sunt in faza de creare a entitatii juridice. Va multumesc si de sprijinul oferit, cu siguranta vom avea nevoie de voluntari si persoane care sa ingrijeasca cazurile speciale.

Avatar

Loc de munca pentru o fata

martie 4th, 2010 at 11:38 pm

[…] de adoptii si adapost pentru animale comunitare in Oradea. Mai mult despre organizatie poti sa afli aici. Daca esti interesata trimite un email la […]

Avatar

Andreea

martie 6th, 2010 at 12:50 am

Buna seara! Sint Andreea Niculescu din Iasi. Asi vrea foatre mullt sa conttribui la proiectul dv. Din pacate nu am resursele necesare(banesti). Dar doresc din tot sufletut sa-mi oferiti posibilitatea si informatiile necesare sa ma alatur acestui proiect.

Avatar

Cristina

iulie 31st, 2010 at 1:22 am

Ma bucur mult pentru aceasta initiativa.Felicitari si toate gandurile bune!Iubesc mult animalele dar pisicile sunt adoratele mele.In sfarsit,avem speranta ca putem salva aceste dragalase animale care traiesc pe la subsolurile de bloc,amarate,flamande si bolnave,chinuite si alungate de multi locatari care nu le agreaza.Dar daca nu le fac un bine,macar sa nu le faca nici rau.Acestia au uitat cel mai elementar lucru:pisicile si cainii sunt animale domestice care traiesc pe langa casa omului.Iar casa multor oameni este blocul.Eu am multe pisici adoptate.Vreti sa le vedeti?Intrati pe Hi5 la Vanessa Bella.Un lucru e limpede:eu nu pot trece pe langa un pui de pisica fara stapan,trist si flamand si sa merg mai departe.Nu…Il duc acasa.Pur si simplu.Asa se face ca acum am 11(unusprezece)exemplare,unul mai frumos decat altul.Chiar asa!La bloc,la etajul I.Am facut o scarita de lemn de la parter la etajul I,la balconul meu si pe acolo,pisicile circula.deci se poate.Asa ca adopta si tu,cel care citesti comentariul,macar o pisica.Dar daca adopti doua,e si mai bine,ca-si tin companie,cand tu,iubitorule de pisici, esti la serviciu.

Bravo Adrian!Esti un suflet MARE!!!!!Salvezi o multime de animalute,le gasesti”parinti”…Ce poate fi mai frumos si inaltator?Pentru bunatatea sufletului tau caritabil,Dumnezeu te va rasplati cu sanatate,fericire si noroc mult.Stii cat de mult?Cate fire de nisip sunt pe plaja marii!Eu asa iti doresc!Ferice de parintii care ti-au dat viata si te-au crescut!Sunt convinsa ca iubirea asta vis-a vis de animale,vine din familie,ca si bunicii si parintii tai iubesc animalele!
Toata stima,admiratia si respectul cuvenit,unui om ca tine!Succes in tot ce faci si te asigur de spijinul meu.

Avatar

Laura

octombrie 8th, 2010 at 7:04 pm

Buna seara!
Sunt Laura Bogdan de la biroul de contabilitate (Gabi Salajan – INTELEGO) :).

Felicitari! in sfarsit ceva nobil in orasul asta!
Am si eu niste veicini criminali aici la bloc, „””…….oameni cu suflet mare si frica de D-zeu……..”””, otravesc pe pisici…….fara pic de mila. Nu au altceva mai bun de facut si isi masoara fortele cu niste amarate de pisicute…. de toata frumusetea. Eu le hranesc ei le omoara……greu de suportat. Acuma o data cu proiectul tau…….cred ca mai am vreo sansa sa le pot salva ………….Am sa sun sa cer detalii.

Sa ne tii la curent cu proiectul tau, si daca este nevoie poti sa contezi pe sprijinul meu, abia astept sa ofer o mana de ajutor pentru binele unor pisicute.

Avatar

gordan roxana

iulie 14th, 2012 at 2:09 am

Buna seara! Felicitari! Din tot sufletul,felicitari! Te rog mult sa ma ajuti si pe mine sa fac acest lucru in orasul Urlati,jud. prahova! Spune-mi ,te rog,pasii pe care i-ai urmat tu si cateva sfaturi! Eu incerc sa cumpar acum un teren extravilan pe undeva ,mai ieftin si sa incep sa aduc pisicutele astea amarate care sunt peste tot. M-am gandit ca poate fac o intelegere,ceva cu doctori veterinari si mi le castreaza la preturi mici. Insa nu stiu daca am voie sa fac acest lucru oriunde. In plus, terenul nu va avea canalizare si nu stiu daca din aceasta cauza poate nu-mi da voie primaria sa fac asta. Te rog mult sa ma ajuti cu cateva sfaturi pt ca eu terenul doar pt asta incerc sa-l cumpar. Iti multumesc si-ti doresc cu tot dragul mult noroc in continuare!

Avatar

Branza Roxana

septembrie 28th, 2012 at 12:38 am

Buna!Am si eu nevoie te rog mult de informatii despre pasii pe care ii am de urmat ptr a infiinta un ong in Botosani. Imi doresc de mult sa fac acest lucru si dupa ce unul din cateii pe care ii tineam sub adapost la garaj a fost omorat de un vecin sunt mult mai decisa sa fac lucrul acesta. Te rog sa ma ajuti cu infformatiile necesare!! Multumesc!

Adauga Comentariu

Despre mine

Manager, Antreprenor, Investitor, Inginer, Programator, Idealist, Liberal, Trekkie, Gamer, Tanar, Intreprinzator, Intelectual, implicat in proiecte Web & IT si investitii imobiliare.

Cand ceva nu merge bine am speranta ca pot schimba lucrurile.

Mai multe detalii despre mine...

  • David Rolland: Felicitari! este foarte greu, eu am reusit sa slabesc 35 de kg, dar si acuma am momente "slabe" :)) [...]
  • Gheara: @Lucian: 1. "Prioritatea de smecher" este un concept autohton Romanesc, care informal si ilegal est [...]
  • Lucian: @Adi: 1 - "Prioritatea de smecher" - nu stiu ce e asta, legea e lege pentru toti (take a look in Ge [...]
  • dan: Lacrimi, cu lacrimi am ras....extraordinar articolul. Frumos scris. PS: For isheep people around [...]
  • Branza Roxana: Buna!Am si eu nevoie te rog mult de informatii despre pasii pe care ii am de urmat ptr a infiinta un [...]