Sunt in nori

In: Diverse

18 Oct 2011

Adica „in the cloud”. La inceputul anului mi-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa fiu integral in cloud. In acest weekend am facut miscarea finala, si sunt complet in nori, functional pe orice platforma, mai ales ca le folosesc pe toate ( Desktop, Laptop cu Windows + Telefon cu Android + iPad cu iOs ).

Cine m-a impins sa fac miscarea definitiva ? Microsoft. Mi-am cumparat mult asteptatul mouse multi touch Microsoft, o copie nereusita a magic mouselui de la Apple. E atat de prost conceput incat atunci cand Outlook imi aduce emailuri, sau ceva service minune de windows lucreaza numai el stie ce, nu mi se mai misca cursorul pe ecran! Asadar mi-am dezinstalat Outlook si sunt doar pe Gmail, care culmea ruleaza in browser si merge mult mai bine decat Outlook. 50% din timp oricum foloseam Gmail, pe telefon si iPad, deci nu mi-a fost greu. E o curba de invatare (lucrurile sunt putin diferite, dar te acomodezi repede ). Office nu mai folosesc de mult, totul e in Google Docs.

Am scapat de management de emailuri, si backupuri.

Pentru fisiere am optat pt DropBox. In total ocup 30 GB (din care jumate sunt poze). Merge brici. Daca aveti retineri, puteti folosi SafeBit pt a face un safe pe DropBox si astfel aveti o encriptie suplimentara.

Sunt foarte incantat de aceast miscare si va recomand tuturor sa incercati.

3 Raspunsuri la Sunt in nori

Avatar

Alin

octombrie 20th, 2011 at 4:08 pm

Si eu as dori sa intru total in cloud insa mai sunt cateva chestiuni care nu mi-s lamurite, poate ma ajuti:

1) outlook vs gmail tu stii bine ca noi am dezbatut mult si eram amandoi de acord ca pt business nimic nu bate oulook…Ce faci daca vrei totusi niste foldere/labele mai avansate? Gmail nu ofera asa ceva…
2) Dar ce faci cand cineva cu outlook iti trimite un schedule de appointment direct in calendar, stie gmail sa faca asta? (eu stiam ca nu…)

3) cum rezolvi cu problema securitatii, avand in vedere ca in ziua de azi intram pe gmail si de pe dispozitive mobile; daca cineva iti ia telefonul si intra in contul tau de gmail (sau si daca nu iti ia telefonul, pur si simplu iti sparge contul de gmail) si iti sterge tot de acolo, tu ai backup suplimentar? mie numai de asta mi-e frica…sau poti face ceva export la toate emailurile?

4) ce faci cu emailurile din oultook care nu iti erau in gmail si vrei sa le ai toate intr-un loc sub nas?
5) Dropbox iti ajunge un cont free sau cumparat?

mersi

Avatar

Gheara

octombrie 20th, 2011 at 7:46 pm

1) ofera si gmail acum similar
2) stie sa importe in google calendar automat
3) folosesti double verification, prin sms, are diferite nivele
4) exista unelte de import din outlook in gmail. Eu le aveam oricum de cativa ani…
5) cont dropbox platit, desigur

Avatar

Andrei

noiembrie 1st, 2011 at 3:58 pm

Mai trebuie un Chromebook 🙂

Pentru integrare Windows – Google Docs, avem 2 softuri care iti pot face viata mai usoara: GDocsOpen – deschide documente locale si le tine sincronizate cu Google Docs.
si GDriveSync – un fel de dropbox targetat pe Google Docs. Nu trebuie sa ai un anumit folder in care tii totul.

Adauga Comentariu

Despre mine

Manager, Antreprenor, Investitor, Inginer, Programator, Idealist, Liberal, Trekkie, Gamer, Tanar, Intreprinzator, Intelectual, implicat in proiecte Web & IT si investitii imobiliare.

Cand ceva nu merge bine am speranta ca pot schimba lucrurile.

Mai multe detalii despre mine...

  • David Rolland: Felicitari! este foarte greu, eu am reusit sa slabesc 35 de kg, dar si acuma am momente "slabe" :)) [...]
  • Gheara: @Lucian: 1. "Prioritatea de smecher" este un concept autohton Romanesc, care informal si ilegal est [...]
  • Lucian: @Adi: 1 - "Prioritatea de smecher" - nu stiu ce e asta, legea e lege pentru toti (take a look in Ge [...]
  • dan: Lacrimi, cu lacrimi am ras....extraordinar articolul. Frumos scris. PS: For isheep people around [...]
  • Branza Roxana: Buna!Am si eu nevoie te rog mult de informatii despre pasii pe care ii am de urmat ptr a infiinta un [...]