Despre mine

Inceputurile

Ma numesc Adrian Gheara si m-am nascut in Oradea, in 1982. Inca de copil am facut cunostiinta cu calculatorul si lumea tehnicii prin preocuparile profesionale ale tatalui meu care este inginer electronist. Primul calculator pe care l-am avut a fost un Chip – made in Romania – cu 64k, achizitionat chiar imediat dupa Revolutie. Am inceput prin a fi „gamer” ( daca a juca pac-man te poate numi gamer ), apoi cu timpul mi-am pus problema de-a crea singur niste jocuri, si asa a inceput cariera mea de programator – facand niste jocuri simple pentru procesoare Z80.

Dupa scoala generala traseul meu a fost destul de clar: Liceul Emanuil Gojdu Oradea – specializarea Informatica, apoi Facultatea de Electrotehnica si Informatica Oradea. Am fost insa dintotdeauna un auto-didact, pasionat de universul IT-ului, in grupa „olimpicilor”, cu cativa pasi inaintea programei clasice din invatamantul de stat. In aceasta perioada am creat produsul de securitate Invisible Secrets, care inca se mai vinde si astazi.

Transformarea pasiunii in bani

Cariera de programator mi-am inceput-o imediat dupa terminarea liceului, cand m-am angajat ca programator la o mica firma locala ce producea software de securitate. Nu am stat mult aici, si impreuna cu un coleg la acea vreme, astazi asociat in multe firme – Alin Merches – am plecat si am deschis impreuna propria firma – Neobyte Solutions SRL. Eram tineri si idealisti la acea vreme. Faceam software la comanda – de la aplicatii desktop la aplicatii web. Firma a crescut in cativa ani ajungand sa avem 20 de angajati. Din programator am devenit fortat de imprejurari IT manager. Cu experienta acumulata si cu banii rezultati din software-ul la comanda, ne-am apucat sa dezvoltam alte aplicatii. Astfel s-au nascut SafeBit, Titan Backup, PC District, Security Software Zone, Weblogic, plus altele pe care s-a muncit mult, dar n-au avut succesul dorit si au fost abandonate.

Cursa imobiliara

Dispunand de bani rezultati din IT, in euforia imobilara ce a cuprins Romania pe la inceputul anilor 2000 am achizitionat – ca tot romanul – niste terenuri. Si mergand pe clasica formula cumpara ieftin – vinde scump, i-am inmultit. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a placut niciodata specula cu terenuri, ma dezgustau toti imbogatitii peste noapte din asa ceva, in frunte cu Gigi. Insa ceva imi placea teribil – dezvoltarea imobiliara. Se mula bine pe caracterul meu creator si micro-managerial. Si am inceput sa construiesc. A fost greu, eu fiind obisnuit sa interactionez cu oameni inteligenti din domeniul IT, a fost un soc sa patrund in lumea muncitorilor de rand care nu pricepeau niciodata ce doream. Am invatat din mers, din nou auto-didact. Din pacate am invatat mai mult din greseli. Am vandut toate constructiile si terenurile ce le detineam chiar inainte de a incepe criza imobiliara. Am pastrat un singur teren central ca investitie pe termen lung pe care am sfarsit in a construi o cladire de birouri ce o detin si in prezent, in Oradea, in zona Decebal.

Revenirea la origini

Unul din produsele noastre – Titan Backup – a atras atentia unei firme multinationale care dorea sa-si largeasca portofoliul de produse cu un software de backup de date.  Astfel am fost achizitionati si am devenit parte din GFI Software Ltd. Produsul se vinde astazi in continuare sub denumirea de GFI Backup.

Continuam sa inovam si sa investim in proiecte web. Astfel s-a nascut portalul de evenimente VinSiEu.ro, alte proiecte fiind in faza de cercetare sau la inceputul dezvoltarii. Pentru o lista actualizata a portofoliului de proiecte, accesati www.gheara.com

In toti acesti ani m-am schimbat si am evoluat. Un lucru a ramas constant – pasiunea pentru lumea IT-ului. Sunt si voi ramane intotdeauna un entuziast al tehnologiilor noi. Ne propunem sa inovam in acest domeniu si sa aducem tot mai mult tehnologia in viata noastra de zi cu zi. Cred si sper intr-un viitor indepartat „luminos”, in care omenirea va arata ca societatea imaginata de Gene Roddenberry in Star Trek. Imi ramane doar sa pun umarul si sa-i inspir si pe altii sa ne indreptam in aceasta directie.

De incheiere, va indrum spre pagina cu lucruri in care cred si care ma reprezinta…

Contact

Ma puteti contacta pe adrian gheara at gmail punct com sau pe Linkedin:

View Adrian Gheara's profile on LinkedIn

Despre mine

Manager, Antreprenor, Investitor, Inginer, Programator, Idealist, Liberal, Trekkie, Gamer, Tanar, Intreprinzator, Intelectual, implicat in proiecte Web & IT si investitii imobiliare.

Cand ceva nu merge bine am speranta ca pot schimba lucrurile.

Mai multe detalii despre mine...

  • David Rolland: Felicitari! este foarte greu, eu am reusit sa slabesc 35 de kg, dar si acuma am momente "slabe" :)) [...]
  • Gheara: @Lucian: 1. "Prioritatea de smecher" este un concept autohton Romanesc, care informal si ilegal est [...]
  • Lucian: @Adi: 1 - "Prioritatea de smecher" - nu stiu ce e asta, legea e lege pentru toti (take a look in Ge [...]
  • dan: Lacrimi, cu lacrimi am ras....extraordinar articolul. Frumos scris. PS: For isheep people around [...]
  • Branza Roxana: Buna!Am si eu nevoie te rog mult de informatii despre pasii pe care ii am de urmat ptr a infiinta un [...]